‘Opgeven is geen optie’


Melfried Comenencia, geboren in Curacao, is een voormalige Nederlandse Baseball international die inmiddels al geruime tijd als Coach/Trainer werkzaam is.

Ooit begonnen bij de Santa Maria Pirates in Curaçao op 4 jarige leeftijd, ontwikkelde hij zich tot rechtshandige slagman, pitcher en infielder. Op latere leeftijd speelde hij uiteindelijk ook nog als outfielder.


Op 11 jarige leeftijd emigreerde Comenencia van Curacao naar Nederland, waar hij zijn opleiding vervolgde bij de jeugd van Neptunus.


Op 16 jarige leeftijd debuteerde Comenencia in de hoofdklasse bij Sparta - Vreelust in Rotterdam, daarna speelde hij voor Twins Oosterhout en Quick Amersfoort om uiteindelijk bij Neptunus te belanden. Voor Neptunus speelde hij van 2001-2007 speelde en talloze malen Nederlands Kampioen werd en meerdere malen Europees Kampioen.

Statistieken:


Comenencia sloeg meer dan 500 honkslagen in zijn hoofdklasse carrière en genoot bekendheid als een van de snelste honklopers in het circuit.


In 1995 debuteerde hij in het Nederlands Team en speelde in totaal 43 interlands onder meer op het Wereldkampioenschap in 1998 in Italië en op Europese Kampioenschappen in 1995 in Nederland en 2001 in Duitsland.

Verder nam hij deel aan 2 Intercontinental Cups in 1999 in Australië en in 2002 in Cuba, 2 Haarlemse Honkbal Weken en 3 WPT’s in 1995, 1998, en 2001.


Na zijn actieve carriere te hebben afgesloten begon Comenencia met coachen onder meer in het bee-ball, pupillen, little league, en de aspiranten en junioren bij de Unicorns.

Hij was Tridents assistent en daarna hoofdcoach. Later werd hij bij Neptunus assistent- derde honk coach en werd daar 4 keer landskampioen en 3 keer Europees kampioen.


Voor Curacao was hij bench coach op een WPT en een editie van de Haarlemse Honkbal Week.


Comenencia is in het bezit van het TC4 diploma, het hoogst haalbare trainer coach diploma dat gecertificeerd is door de Nederlandse Honkbalbond KNBSB.


Naast zijn activiteiten als eigenaar van Mel’s Agility en Baseball Classes werkt Comenencia als assistent Coach van het Nederlands Team U15 en als Trainer/Coach van de Unicorns in Rotterdam. 

‘Vanaf het allereerste moment dat ik kennis maakte met Baseball groeide mijn passie voor de sport.

Ik heb geleerd om door middel van Baseball tot het uiterste te gaan om mijn talenten te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Elke dag pitchen, slaan, fielden, pitchen, slaan, fielden.

Ontelbare wedstrijden, discipline en toewijding leidden uiteindelijk tot een debuut in het Nederlands Team en een internationale topsport carrière.

Het plezier en de passie die ik beleef probeer ik over te brengen op mijn leerlingen met de achterliggende gedachte dat alles mogelijk is als je bereid bent om er ook alles voor te geven.

Die boodschap geldt voor kinderen en volwassenen.  


Na mijn topsport carrière heb ik alle trainingspapieren gehaald die er bestaan en ben ik een van de weinige, volledig gecertificeerde Baseball coaches geworden, die er in Nederland zijn. 


Ik zie geen obstakels, maar ben altijd op zoek naar oplossingen om het onmogelijke’ mogelijk te maken en barrières te doorbreken voor mijzelf en voor anderen.

Ik train kinderen die alleen maar de beginselen van de sport willen leren kennen of deze verder willen ontwikkelen en puur plezier willen hebben, en ook potentiële supertalenten die de ultieme persoonlijke begeleiding zoeken zowel op technisch, mentaal en conditioneel vlak.’